Nieuws uit de regio

20-11-2020 - Heist-op-den-Berg

Geef eens een schoendoos cadeau

Het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) aan de Oude Godstraat te Heist is dit jaar een inzamelpunt voor de Shoebox-actie van de vzw Samaritanen. Ze verzamelen schoendozen met wat lekkers en een strikje rond om uit te delen aan kansarmen, thuislozen, mensen die anders geen kerstgeschenk zouden krijgen.

Onder het motto “omdat iedereen recht heeft op een kerstgeschenk” roept CAW scholen, bedrijven en particulieren in de weken voor Kerstmis op om schoendozen te vullen met een tiental voedingswaren en dranken (alcoholvrij, niet bederfbare producten, gemakkelijk te openen en klaar om te gebruiken) en een wenskaart. Het geheel verpak je vervolgens als een prachtig kerstgeschenk.

Dankzij de vrijgevigheid van de schenkers hebben de Samaritanen tijdens de actie heel wat dozen kunnen inzamelen en uitdelen aan de daklozen en kansarme families van België. Wat begon in 2006 met 2850 dozen leverde in 2019 al meer dan 47.000 dozen op. Dit keer kan je dus ook op het CAW van Heist-op-den-Berg, Oude Godstraat 40,  Shoeboxen afgeven, op 3 vrijdagen: concreet kan je dus bij hen terecht op vrijdag 27/11, 4/12 en 11/12, telkens tussen 9u10 en 16u45.

De Shoebox-actie, een initiatief van De Samaritanen vzw, is inmiddels uitgegroeid tot een bekende traditie. (Zie ook https://www.shoe-box.be/nl ) .In samenwerking met regionale armoedeorganisaties delen zij deze Shoeboxen uit, voor een deel aan daklozen in het Brussels gewest. Een kleine attentie waarmee ze vele mensen een warme Kerst bezorgen.

Wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Janne Geyskens op  0490 11 93 01.

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier