Nieuws uit de regio

19-11-2020 - Grootlo (Schriek)

Al 10.000 bomen geplant

Tussen de Peyerstraat en de Zandstraat in Grootlo heeft het lokale bestuur 2 percelen, eigendom van het OCMW, beplant met 3000 zomereiken, 500 lindes en 500 haagbeuken. Daarmee is een convenant om 10.000 bomen te planten al gerealiseerd. Schepen Sarah Wouters wil deze legislatuur 43.000 bomen planten, één voor elke Heistenaar.

De gemeente Heist heeft, ondanks Averegten, Bergbos en Ter Laken, slechts een bosindex van 6,75 % en is daarmee een van de bosarme gebieden in de regio.  Het afgelopen jaar hebben mensen de waarde van openbaar groen in hun buurt weten te waarderen om zich te ontspannen en te ontstressen. De percelen die nu aangeplant zijn, kregen een bosrand van 600 struiken bestaande hazelaar, meidoorn, sporkehout, vlier en lijsterbes. Het planten gebeurde door de arbeiders van Natuurwerk vzw, een maatwerkbedrijf voor mensen die moeilijk een job vinden in het gewone arbeidscircuit. Maatwerk zorgt voor het onderhoud van de domeinen van Kempens Landschap en heeft een uitvalsbasis in de gebouwen van het vroegere Aveve-bedrijf in Houtvenne. De nieuw beboste percelen zijn bereikbaar voor wandelaars via de voetweg naast huisnummer 66 in de Peyerstraat. Die trage weg werd recent onder handen genomen zodat hij makkelijker begaanbaar is. 

Eerder werden dit jaar al bomen geplant in de Dellen en aan de Biekorf, zodat het vooropgestelde doel van 10.000 bomen dit jaar al bereikt is. Er staan nog nieuwe groenprojecten op stapel. In de gemeenteraad van november werd de aankoop van een perceel van 91 are aan de ’s Heerenweg, tegen de grens met Herenthout goedgekeurd voor 45.500 euro. Daar zullen in 2021 ook bomen geplant worden. Verder zal volgend jaar een nieuw speelbos van een halve hectare aangelegd worden in het sport- en recreatiepark Hof van Riemen, tussen het nieuwe zwembad en de spoorweg.  Sarah Wouters beseft dat niet alle geplante bomen zullen uitgroeien tot fameuze exemplaren maar is toch tevreden dat Heist op weg is om deze legislatuur voor elke inwoner tenminste één boom te planten.

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier