Nieuws uit de regio

04-11-2020 - Heist-op-den-Berg

Bergstraat wordt 'fietsstraat'

Nadat enkele grote steden als Mechelen en Kortrijk hun centrum hadden omgedoopt tot ‘fietsstraat’, wordt in de Heistse Bergstraat nu ook voorrang gegeven aan fietsers. Het deel waar nu éénrichtingsverkeer geldt, tussen de Leopoldlei en de Berkenstraat, krijgt het officiële statuut van ‘fietsstraat’. In de Heistse winkelstraat is het vanaf nu verboden om een fietser in te halen met de wagen.

De verkeerssituatie in de Bergstraat onderging grote wijzigingen in maart naar aanleiding van corona. Zo werd er een enkelrichting ingevoerd waardoor voetgangers en ook de terrassen meer ruimte kregen. De rijbaan werd versmald en het kruisen van auto en fietser bleef mogelijk. Maar het inhalen van fietsers is op de meeste plaatsen onmogelijk. “De verplichte tussenafstand van 1 meter binnen de bebouwde kom kon zelden tot nooit gerespecteerd worden”, aldus schepen van mobiliteit Katleen Vantyghem. “Als een voertuig een fietser wil inhalen, leidt dit mogelijk tot gevaarlijke situaties of een verhoogd onveiligheidsgevoel bij fietsers in beide richtingen. Daarom werd beslist om in dit gedeelte van de Bergstraat een fietsstraat in te stellen. Dit maakt dan dat het verboden is om hier fietsers in te halen.  Op die manier wil het lokale bestuur meer duidelijkheid en vooral veiligheid creëren”.

Er zullen extra fietssymbolen en andere ondersteunende markeringen aangebracht worden in dit gedeelte van de Bergstraat. Dit verduidelijkt de aanwezigheid van fietsers in de tegenrichting.

Op het gedeelte tussen Berkenstraat en Molenstraat/Spoorwegstraat is momenteel tweerichtingsverkeer toegelaten. De rijbaan is er voldoende breed zodat het inhalen van een fietser met voldoende tussenafstand zonder problemen kan.

Om de Bergstraatwandelaars er op te wijzen dat men steeds de wandelstrook aan de rechterkant te gebruiken,   zullen er over de volledige lengte van de Bergstraat stoepstickers en markeringen geplaatst worden om de wandelrichting te verduidelijken.

 

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Speciale promoties Check het hier