Nieuws uit de regio

31-10-2020 - Heist-op-den-Berg

Afscheid van hét gezicht van de academie

De Heistse teken- en muziekacademie heeft afscheid genomen van een icoon. Na 42 jaar als conciërge te hebben gewerkt, gaat Patrick Geens verdiend op pensioen. Patrick was ’s morgens de eerste om de deuren te openen en het alarm af te zetten, en ’s avonds was het dikwijls 11 u vooraleer hij thuis was.  “Ik had nog graag de opening van de nieuwbouw meegemaakt, maar door de vele vertragingen op de bouwwerken, zal dat helaas niet meer kunnen”, aldus de man die nog conciërge was toe de academie in de Oude Ketel, vooraan in de Bergstraat, was gehuisvest.

Omwille van corona was het afscheid een beetje in mineur, maar toch heeft iedereen van de academie aan hem gedacht: een speciaal dansje van de balletklas, zijn foto op elke deur in het gebouw en een prachtig fotoboek met o.a. kiekjes uit de oude doos, een geschenk overhandigd door de directie Martine Meylemans en Dirk Lemmens en onderwijsschepen Eric Verbist.

“Ik ben nooit tegen mijn goesting naar het werk gegaan: zorgen voor onderhoud, materialen klaarzetten, ook in het Torengebouw als er plaatsgebrek was in de Oude Godstraat,” vertelt de man die al meer dan 40 jaar het wel en wee van de Heistse academies heeft meegemaakt. ”Hier halen kinderen zelden kattenkwaad uit, maar ja ‘een kind is een kind’, hè, ze maken dus soms wel wat veel lawaai. Veel kinderen van mijn beginjaren, zijn nu papa en mama van de huidige kinderen die naar de academie komen en ik heb de laatste dagen daar veel waardering en mooie woorden van gekregen. De zwarte punten in mijn carrière zijn de 4 inbraken die ik heb meegemaakt. Vooral de laatste keer was het erg toen ze op de bovenverdieping computers en televisietoestellen hebben meegenomen.”. 
Hoewel hij 4 decennia op de academie vertoefde, heeft hij zelf nooit enige teken- of muziekles gevolgd: “Daar had ik absoluut niet het talent voor. Als het terug kan, wil ik in het Cursuscentrum wel wat talen gaan studeren en misschien hier en daar vrijwilligerswerk gaan doen”.

Martine Vermeylen heeft Patrick haar ganse carrière gekend: toen ze zelf leerlinge was, als lerares slagwerk en nu als directrice: “Ik herinner me nog dat we tijdens het wachten niet op de vensterbank mochten zitten. Hij was een strenge conciërge, maar schrik hadden we niet, wel veel respect. Ook later ondervonden we dat we altijd beroep op hem konden doen, ook als we concerten of andere voorstellingen hadden”.

De taak van Patrcik wordt nu overgenomen door 2 halftijdsen. Wanneer de nieuwe academie zal openen, durven Eric Verbist, noch de 2 directeurs voorspellen. Door corona heeft de aannemer al verschillende maanden uitstel bekomen. “Misschien tegen de Paasvakantie”, oppert Dirk Lemmens, “maar hopelijk toch tegen september 2021”.

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier