Nieuws uit de regio

29-10-2020 - Itegem

Een thuis voor ezels

Balkenende Dierenopvang vzw is sinds mei 2019 actief aan de Hulshoutsesteenweg te Itegem. Aanvankelijk ving de vzw allerlei dieren op, maar de focus lag voornamelijk op ezels. Dit jaar koos de vzw ervoor om zich volledig op de opvang van ezels te concentreren en doopte ze haar naam daarom om tot Balkenende Donkieshuis vzw. De vereniging startte tegelijk de procedure op om zich te laten erkennen als dierenasiel. Om de dieren de juiste huisvesting te kunnen geven, vroeg ze een omgevingsvergunning aan voor de bouw van nieuwe stallen. Intussen heeft Balkende Donkieshuis zowel de erkenning als de vergunning voor het bouwen van nieuwe stallen, op zak.

Het Heistse bestuur  is heel trots op de ontplooiing van dit initiatief op zijn grondgebied.  Het begon met één ezeltje in 2016, maar ondertussen zijn er al enkele tientallen gepasseerd. Omdat Balkenende Donkieshuis voor een groot deel afhankelijk is van donaties, organiseert de vzw regelmatig een oproep voor steun. De erkenning als asiel , legt wel een aantal verplichtingen op , maar subsidies staan daar voorlopig niet tegenover.  Zo kan je bijvoorbeeld het peter- of meterschap van een ezel nemen, je kan lid worden of steunend lid of erelid, of je kan gewoon een storting doen op rekening BE49 9733 5914 6271. Uiteraard is ook materiële steun welkom zoals: voeding, hooi, stro, vlas (= winterbedding voor de dieren), houten palen, oude betonplaten, hooiruiven, voederbakken, halsters, touwen, borstels, kleine paardendekens, oude dakplaten, …  Vooral schepen Katleen Vantyghem, in het Heistse schepencollege bevoegd voor dierenwelzijn, hoopt dat vele Heisenaren bereid zijn steun te verlenen.

 

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier