Nieuws uit de regio

26-10-2020 - Heist-op-den-Berg

Heb je nog pampers in de schuif liggen?

Het armoedecijfer stijgt in de provincie Antwerpen. Ook in Heist-op-den-Berg wordt 1 op 7 kinderen geboren in armoede. Ieder gezin met jonge kinderen weet het: wegwerpluiersluiers nemen een grote hap weg uit het maandelijks budget. In deze tijden is het voor een aantal jonge gezinnen extra moeilijk en daarom organiseert het Heistse OCMW  het Pamperpunt, een inzamelactie voor luiers om die ter beschikking te kunnen stellen aan minderbedeelden.

Voor het ecologische alternatief, wasbare luiers, kan je in Heist-op-den-Berg subsidies krijgen maar heb je nog steeds een vrij groot startbudget nodig. Daarom breidt Huis van het Kind Heist-op-den-Berg haar dienstverlening uit met een Pamperpunt. Op verscheidene, toegankelijke plaatsen binnen de gemeente staan opbergbakken waarin je luiers en luierdoekjes kan deponeren. Wie nog een voorraad luiers heeft die te klein zijn of om andere redenen niet meer gebruikt worden, kan ze daar kwijt. De bakken vind je in Huis van het Kind, op de OCMW-site, aan het gemeentehuis, in de bibliotheek, op De Bus, in het Cultuurcentrum, in De Sporthal, in het wijkgezondheidscentrum en op elke locatie van de buitenschoolse kinderopvang.

De verzamelde luiers worden in de Sociale Kruidenier aan de Noordstraat gesorteerd, en aan een kleinere prijs verkocht aan kwetsbare gezinnen met jonge kinderen. Er wordt samengewerkt met verschillende  diensten, via maatschappelijke werkers van de sociale dienst bijvoorbeeld, maar ook via de medewerkers van Kind en Gezin, die ook bekijken of gezinnen recht hebben op een tussenkomst op eerste leeftijdsmelk.

Met dit project willen he tOCMW mensen sensibiliseren om solidair te zijn met zij die het minder goed hebben. Het inzamelen van luiers en luierdoekjes helpt daarenboven om verspilling tegen te gaan, omdat er voorkomen wordt dat ze bij het restafval belanden.

Gezinnen die in aanmerking komen voor luiers aan een goedkoper tarief, worden doorverwezen naar het aanbod van Huis van het Kind, of naar andere mogelijke hulpverlening. Hierdoor hopen we ons preventief aanbod naar kwetsbare gezinnen te versterken. Meer info op 015 23 87 80 of huisvanhetkind@heist-op-den-berg.be

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier