Nieuws uit de regio

20-10-2020 - Grasheide

Lore zingt over vriendin die uit het leven stapte

Zelfdoding bij jonge mensen blijft een moeilijk te begrijpen issue dat vele mensen diep raakt. Lore Verelst (22), dochter van de Heistse politicus Carl Verelst,  bracht met ‘Left Alone’  een aangrijpende song uit waarin ze het verhaal vertelt van een bijzonder goede vriendin die 5 jaar geleden uit het leven stapte op 16-jarige leeftijd.

In 2017 overleden in Vlaanderen 701 mannen/jongens en 277 vrouwen/meisjes door zelfdoding. Dat zijn 978 mensenlevens. 3 ervan waren tussen 10 en 14 jaar; 25 tussen 15 en 19 jaar en 52 tussen 19 en 24 jaar. “Als een jong iemand uit het leven stapt, blijft dat lang hangen”, vertelt Lore, “Toen mijn oma overleed had ik ook veel verdriet, maar dat slijt rapper. Maar dat mijn vriendin 5 jaar geleden uit mijn leven verdween, dat voelt nog steeds als een gemis. Hoewel ik wist dat ze niet goed in haar vel zat, dacht ik dat wij alles tegen elkaar konden vertellen. Ik had zelfs het gevoel dat het iets beter ging en ze had toch ook een goeie band met haar mama. Na het gebeuren voelde ik veel verdriet en woede en vroeg me af waarom. Het liedje dat ik voor haar schreef, maakt deel uit van mijn rouwproces en ik wil daarmee ook andere mensen een hart onder de riem steken.”. 

Lore maakt al lang eigen muziek maar werd in het 2de of 3de middelbaar daarmee gepest. Jongens begonnen op de speelplaats haar te jennen toen ze de song op Youtube hadden gezien.  “Om het pesten te vermijden ben ik er toen niet mee doorgegaan. Met de jaren sta ik wel sterker in mijn schoenen. Ik ben heel graag kapster, maar nu voel ik mij zekerder om met mijn muziek naar buiten te komen. Toen ik klein was, droomde ik er al van om actrice of zangeres te worden en aandacht op een podium vind ik wel leuk, maar het is niet dat ik me er nu 100 % ga op toeleggen. Ik doe mijn huidige baan als kapster ook graag”. Voor de opname en de pianobegeleiding kreeg ze hulp van Simon Valente uit Heist-Goor en Dries Van Dyck maakte een mooie tekening. Op 15 oktober, exact 5 jaar na het overlijden van Cathy heeft Lore het pakkend nummer geworden met een liefdevolle en heldere boodschap gelanceerd op Youtube en Spotify. Mogelijke opbrengsten van ‘Left Alone’ zal Lore zeker schenken aan een goed doen.

Heb je vragen over zelfdoding: tel. 1813 of www.zelfmoord1813.be

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier