Nieuws uit de regio

12-09-2020 - Hallaar

Zonnige, coronaveilige Heistse Pijl

Op de Leopoldlei te Hallaar, ter hoogte van de firma Kerkstoel was Sasha Weemaes de snelste van een compact Heistse Pijl peloton. Organisator Jef Van den Bosch kan terugblikken op een geslaagde editie, ondanks alle coronamaatregelen: “We hebben een mooie wedstrijd gehad. Start- en aankomst waren publieksvrij, maar onderweg hebben toch vele Heistenaren genoten van een spannende koers”.

Meer dan 170 renners verschenen aan de start onder een stralende zon. Vooral in het centrum van Hallaar was een mooie menigte samengetroept, onder toezicht van de politie allemaal met een mondmasker waar nodig. In een van de eerste ronden gebeurde er in de smalle Kerkhofstraat reeds een valpartij waarvan Leo Hayter (Sunweb) het slachtoffer was. De wedstrijd werd grotendeels beheerst door een lange ontsnapping van eerst 11 en daarna nog 12 extra renners, onder impuls van Sep Vanmarcke en Tosch Vanderzande. Deze groep kreeg echter nooit meer dan een minuut voorsprong en in de 3de laatste ronde werden ze opnieuw ingerekend. Daarna volgden nog diverse ontsnappingspogingen, maar onder impuls van de ploeg van de latere winnaar, Sport Vlaanderen Baloise, kwam het na 13 ronden toch tot een massaspurt. Die werd overtuigend gewonnen door Sasha Weemaes, voor Gerben Thysen en Emiel Vermeulen. Even was er twijfel over nummer drie, want blijkbaar hadden enkele renners de verkeerde transponder op hun fiets gemonteerd.  Weemaes was is zijn overwinningsinterview dan ook bijzonder dankbaar voor zijn ploegmaats die er voor gezorgd hadden dat alles samen naar de eindmeet trok.

De prijs voor de strijdlust, genoemd naar de betreurde Michael Goolaerts, werd gewonnen door de Fransman Samuel Leroux, die het snelst boven op de Heistse berg was in de 8ste, 10de en 12de ronde.

Voor volgend jaar kan Jef Van den Bosch nog geen datum vastleggen. Dat wordt ongetwijfeld weer had bikkelen om een mooie zaterdag te versieren op de wielerkalender.

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier