Nieuws uit de regio

09-09-2020 - Heist-op-den-Berg

Derde keer, goeie keer!

Zaterdag 12 september gaat aan de Heistse ijsbaan om 12.30 u de Heylen Vastgoed Heistse Pijl van start, nadat eerder op 6 juni en daarna op 1 augustus Covid-19 roet in het eten gooide. Het parcours is licht aangepast om op het ‘gouden kruispunt’ een samenscholing van veel supporters te vermijden. Organisator Jef Van den Bosch vraagt uitdrukkelijk om de wedstrijd te volgen via de livestream op Sporza.be of de samenvatting op Canvas om 18.20 u.

De aankomstlijn keert terug naar waar ze enkele jaren geleden lag: aan de Leopoldlei ter hoogte van de Voddemét-parking.  De startplaats is de IJsbaan Die Swaene in de Hogebrugstraat waar ook alle koersformaliteiten worden geregeld. De officiële start is op de Herentalsesteenweg ter hoogte van de Hollestraat. Vanaf daar krijgen de renners 190 km voor de wielen, over 13 ronden langs de Pompoenstraat tot in het centrum van Wiekevorst waar teruggekeerd wordt naar Heist langs de Itegemseweg en de Nieuwendijk waar bevoorrading is voorzien. Op de Heistse berg zijn in de 8ste, de 10de en de 12de ronde punten te verdienen voor de Trofee Michael Goolaerts.

Met winnaars als Greg Van Avermaet, Tom Boonen, Dylan Groenewegen, Jasper de Buyst en sinds vorig jaar ook het Colombiaanse sprinttalent Alvaro José Hodeg prijken er heel wat grote namen op het palmares van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. Met Lotto Soudal, Trek-Segafredo en EF Education First prijken er dit jaar drie WorldTour ploegen op het mooie deelnemersveld.

"Het was onze intentie om de renners een mogelijkheid te geven om te koersen”, aldus Jef Van den Bosch. “Uiteindelijk hebben we een datum gevonden waarop de renners extra wedstrijdkilometers kunnen maken met het oog op het Belgische Kampioenschap, dat binnen twee weken plaatsvindt. De combinatie van profrenners, U23 renners alsook Elite zonder contract zorgt er dit jaar voor dat ook renners uit de ruime regio van Heist-op-den-Berg de mogelijkheid krijgen om hun sport op een veilige manier te beoefenen. Gezien we het ganse evenement in openlucht organiseren en dankzij de vele maatregelen die we nemen, kunnen we de koers op een veilige manier organiseren, weliswaar zonder publiek en genodigden dit jaar. Hoe dan ook kijken we er erg naar uit en hopen we opnieuw op een mooie koers.”

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier