Nieuws uit de regio

08-09-2020 - Heist-op-den-Berg

Eigen camionette voor de Sociale Kruidenier

De Sociale Kruidenier zorgt voor betaalbare en soms gratis voeding en onderhoudsproducten voor mensen met een beperkt budget. Dankzij de steun van Rotary Heist hebben ze een camionette kunnen aanschaffen waarmee ze op de groenteveiling en bij bedrijven overschotten kunnen gaan ophalen.

“Wij  hebben ongeveer 200 ‘klanten’ die door het OCMW werden doorverwezen”, vertelt Sofie Devriendt, teamcoördinator gelijke kansen in Heist. “Dat zijn gezinnen, alleenstaanden en senioren waarvan er wekelijks tussen de 100 en 120 boodschappen komen doen bij de Sociale Kruidenier in de gebouwen van de Kringwinkel in de Noordstraat”. Om goedkoop en soms gratis producten te kunnen aanbieden werd vroeger elke week een camionette gehuurd om naar de veiling in Sint-Katelijne-Waver te rijden. Soms kreeg men ook telefoon van bedrijven om overschotten te komen ophalen, maar was er geen vervoer beschikbaar. “Dankzij de aankoop van de tweedehandscamionette, die 17.500 euro kostte, met 5000 euro subsidie van Rotary, kunnen we nu gemakkelijker goederen ophalen en willen we ook het aangeboden assortiment uitbreiden”, vult Tana Gysel, verantwoordelijke voor de Sociale Kruidenier, aan. De Sociale Kruidenier wil niet alleen een plek zijn waar op goedkope wijze de basisbehoeften kunnen voldaan worden, maar ook een ontmoetingsplaats om sociale contacten te leggen en een plaats waar men zonder veel poespas een maatschappelijk werker kan spreken. Daarom verhuist binnekort ook vzw Den Draai, de armoedevereniging die nu in de O.L.Vrouwstraat gevestigd is, naar de gebouwen van Kringwinkel Zuiderkempen in de Noordstraat.

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Speciale promoties Check het hier