Nieuws uit de regio

03-09-2020 - Putte

Graag correct parkeren, ook op de kermis

Het Putse gemeentebestuur start in september een actie rond het parkeerbeleid in het centrum van de gemeente. : “Vooral het ‘kort’ parkeren op de voetpaden blijkt een probleem”, aldus burgemeester Peter Gysbrechts en dat wil hij aanpakken in samenwerking met de politiezone Bodukap. Er komt ook goed nieuws uit Putte want je kan er weer naar de kermis.

“Ook op het fietspad richting kruispunt in het centrum wordt onterecht geparkeerd voor een bezoek aan de handelaars”, vult Gysbrechts aan. “Dat wordt als onaangenaam ervaren door de Putse bevolking. Bovendien is het onveilig voor de voetgangers en fietsers die dan moeten uitwijken. Meermaals krijgen wij dan ook de vraag om hierin stappen te ondernemen”.

In samenwerking met de politie wordt er vanaf 1 september, de start van het schooljaar, een actie opgestart rond deze parkeerproblematiek. Systematisch zullen er door de agenten controles uitgevoerd worden. In eerste instantie zal er indien mogelijk preventief worden opgetreden doch later zal een repressieve aanpak volgen. Daarnaast zal er de nodige aandacht geschonken worden in de gemeentelijke communicatie. Ook de middenstand zal in het verhaal betrokken worden. Zij zullen een aantal flyers ter beschikking krijgen om hun klanten te informeren.

“Het zou jammer zijn dat er boetes moeten volgen, doel is een aangenaam, ordentelijk en veilig centrum voor de bezoekers, handelaars en bewoners. Daarom willen we mensen informeren over de correcte weg naar één van de gratis parkings, en de wagen niet langer ‘snel kort’ ergens achter te laten waar het niet kan. Zodat zich verplaatsen in het centrum voor iedere weggebruiker op een veilige manier kan” aldus burgemeester Peter Gysbrechts.

Op 1 september is binnen het kernteam beslist dat kermissen opnieuw kunnen. De eerste kermis gaat reeds dit weekend door in Grasheide. De eerstvolgende kermis is een maand later in Beerzel.

“Tot eind vorige maand kon in de provincie Antwerpen een kermis alleen doorgaan onder dezelfde strikte voorwaarden als een markt” vertelt schepen van kermissen Nick Vercammen. “Dit wou zeggen dat het aantal bezoekers was beperkt, dat je niet met je gezin naar de kermis kon en dat een bezoek werd beperkt tot 30 min. Dit is niet hoe mensen een kermis willen ervaren. Sinds 1 september zijn de maatregelen in die mate gewijzigd, dat dit wel kan. We vragen wel aan iedereen om de opgelegde maatregelen correct op te volgen zodat ook de volgende kermissen in onze gemeente kunnen plaatsvinden,” besluit Vercammen.

 

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier