Nieuws uit de regio

14-08-2020 - Heist-op-den-Berg

Geef je mening... met je voeten

Het lokaal bestuur Heist-op-den-Berg doet, in samenwerking met de provincie Antwerpen en KU Leuven, een onderzoek naar de mening van de Heistenaars  omtrent hun woonomgeving;  Om zoveel mogelijk mensen te bereiken werden in Heist op 3 plaatsen computerschermen geplaatst met vragen omtrent het onderwerp wonen. Uniek aan dit prototype onderzoeksproject is dat de antwoorden met ‘voetpedalen’ worden gegeven, om alles corona-proof te houden.

Hoe we leven, verandert razendsnel. Hoe we wonen ook.  Wat er allemaal anders word, is niet altijd even duidelijk. “We gaan op zoek naar stappen die we kunnen zetten om de woonuitdagingen waar we in Heist voor staan, aan te pakken”, aldus schepen Kathleen Vantygem. “Doelstelling is om samen te bouwen aan kwalitatieve woonomgevingen waarin mensen dichter bij elkaar wonen en elkaar gemakkelijker kunnen ontmoeten. We willen met deze bevraging zoveel mogelijk volk bereiken. Vroeger werd er een infovergadering belegt in een zaaltje waar dan enkele mensen op af kwamen. Met deze nieuwe manier hopen we meer Heistenaars te bereiken en hun mening te weten te komen.”

De drie digitale bevragingspanelen bevinden zich aan het Cultuurplein tegenover warenhuis Carrefour, aan het nieuwe zwembad Sportoase De Lo in de Lostraat en aan de Hofdreef in het domein Ter Laken te Booischot. In de Bergstraat gaan de vragen vooral over het centrum, ook de andere dorpscentra, maar ook bijvoorbeeld over het éénrichtingsverkeer in de straat; in Booischot ligt de focus vooral op natuurbeleving en aan De Lo gaan de vragen over sport, recreatie en andere buitenplekken.

Het is geen klassieke bevraging, maar de mensen worden meegenomen in een verhaal, waarbij ze met hun voeten kunnen aangeven welk de voorkeur is van de verschillende keuzemogelijkheden. Een volledige sessie doorlopen duurt ongeveer 2 minuten. De digitale borden blijven hangen tot 31 augustus.

Je kan de bevraging ook thuis invullen aan je computer via deze link: https://forms.gle/B6n8NkC1VUB8gb5m9


 [MW1]

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Speciale promoties Check het hier