Nieuws uit de regio

01-07-2020 - Heist-op-den-Berg

“Eindelijk terug in ’t water”

Meer dan 3 maanden na de geplande openingsdatum is het Heistse zwembad De Lo eindelijk open. Ondanks de gietende regen stonden er de eerste ochtend  voor 8 uur al een 20-tal zwemmers te wachten aan de inkomdeur. Centrum-manager Hans Dierickx is heel blij dat hij eindelijk gasten kan ontvangen en benadrukt dat dit in alle veiligheid kan.  De eerste die in het water sprong was Tim Beullens, gevolgd door Bart Massart met zijn kinderen Elias, Mauro en Tristan.

“Ik vond het al heel spijtig dat in maart de laatste avond in het oude zwembad niet kon doorgaan door de coronamaatregelen”, vertelt Tim Beullens. “Ik probeer toch 2 keer wat baantjes te trekken in het water en kon niet wachten om meteen aan de slag te gaan”. Ook de kinderen van Bart Massart stonden om 8 uur ’s morgens al aan de deur om de nieuwe glijbanen uit te proberen. “Mijn jongens zijn echte ‘waterkiekes’ die zelfs thuis in de regen  in ons Intek-zwembadje zitten”. De jongens waren er dan ook als de kippen bij om de trappen te beklimmen om de grote glijbaan uit te testen en om met 3 naast elkaar te water-schuifaf in te glijden.

“Het is lang aftellen geweest’, vertelt centrum-manager Hans. “Daarom ben ik tevreden dat er, ondanks de drempel van de reservatieverplichting, al zo veel volk komt opdagen. Voor de namiddag van de eerste zwemdag zijn er al enkele tijdsblokken helemaal vol geboekt. In maart waren we al helemaal klaar en het was een grote ontgoocheling dat we, net voor de officiële opening, alles moesten sluiten. Nu merken we dat het publiek onze inspanning om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, toch apprecieert”.

Het fitness-gedeelte van De Lo mocht 2 weken geleden al opengaan en kende ook een vliegende start: “Wij hadden 100 t-shirts voorzien voor de eerste inschrijvingen, en die ging zeer vlot de deur uit. Ook hier zijn aangepaste veiligheidsmaatregelen waarbij iedereen een ontsmettingsflesje mee krijgt en veel aandacht is  voor de hygiëne”.

De veiligheidsmaatregelen nog eens op een rijtje:
• Aan de ingang wordt de temperatuur van elke bezoeker gescand
• De route binnen de centra zijn aangegeven, zowel in richting als in afstand tegenover andere bezoekers, “healthy distance” is essentieel.
• Er zijn tientallen dispensers geplaatst met handgel.
• Betalingen kunnen enkel via bancontact of contactloos, cashbetalingen worden niet aanvaard.
• De individuele kleedruimtes van het zwembad zijn beschikbaar en worden voortdurend ontsmet.
• Medewerkers beschikken over voldoende beschermingsmiddelen zoals handgel en mondmaskers.
• Omwille van de capaciteitsbeperking is reserveren tijdelijk verplicht https://www.sportoase.be/nl/heist-op-den-berg of op 015 646 160

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier