Nieuws uit de regio

23-06-2020 - Hallaar

Ronde van Hallaar virtueel

De eerste week van juli staat in Hallaar al meer dan 50 jaar in het teken van de Loopkoers, ingericht door de KWB. Meer dan 100 jonge lopertjes – en hun (groot-)ouders! -  hebben 7 dagen lang wedstrijdstress. Voor het eerst in een halve eeuw kan het evenement niet doorgaan. “Daar moeten we een mouw aan passen”, dacht Tim Van Bael, en startte op Facebook een actie ‘Ronde van Hallaar virtueel’, waarbij ouders worden aangemoedigd om hun kinderen individueel in de eigen straat toch een wedstrijdje te laten lopen

Tim  is zelf verdienstelijk loper en  papa van enkele jonge atleetjes. Voor De Ronde van Hallaar Virtiueel heeft hij onderverdelingen in leeftijdscategorieën en afstanden gemaakt.  “Elk kind tussen 0 en 12 jaar kan gratis deelnemen tussen 29 juni en 2 juli”, vertelt Tim. “We verdelen de kinderen volgens geboortejaar met een daaraan gekoppelde afstand dat ze 1,2,3 of alle 4 dagen kunnen lopen”.
Geboortejaar en afstand
2019 – 2017 : 50 meter
2016 – 2015 : 100 meter
2014 – 2013 : 150 meter
2012 – 2011 : 200 meter
2010 – 2008 : 300 meter‎

Wat heb je nodig? Een straat of grasveld van minimum 50 meter, je voeten, stoepkrijt of kegeltjes en een chronometer of stopwatch gsm. Op FB heeft Tim zelfs berekend hoeveel pasjes je moet zetten volgens je schoenmaat om 50 m af te bakenen.

“Elke dag wordt er een filmpje gepost vanaf maandag 29/06. Zoon en/of dochter kunnen zoveel lopen als ze willen, je noteert de snelste tijd van de dag en zet die in de reactie op dat filmpje in deze groep met naam kind, tijd en geboortejaar. Dit doe je voor 20:30. Bij voldoende deelnemers kunnen we dan ook een klassementje maken en bekijken of we hier ook nog een leuke verassing kunnen aan koppelen op het einde”, aldus de organisator. Vrijblijvend kan je een foto of filmpje doorsturen via whatsApp (0499381649) Zo kan hij elke dag een kleine compilatie maken voor de sfeer en beleving”.

Iedereen mag zijn tijd insturen en daarvan wordt een klassementje gemaakt onder het dagelijks filmpje op FB, mét de commentaarstem van de gebruikelijke omroeper op de echte koers. De KWB belooft voor iedere deelnemer een medaille en dank zij de sponsoring van Running Store in Duffel kan Tim zelfs 6 gele truien verloten.

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier