Nieuws uit de regio

08-06-2020 - Heist-op-den-Berg

"Eindelijk terug een goei pint"

Drie maanden heeft het geduurd, maar eindelijk kunnen we terug op café. Zelfs op een druilerige maandagmorgen waren de terrassen op het ‘gouden kruispunt’ al goed bezet. Het kan er ook aan gelegen hebben dat ‘t Hoekske wegens verbouwingswerken nog gesloten was en dat de Place 2 Be na het faillissement nog wacht op een nieuwe uitbater. Ook in de Bergstraat genoot men van de eerste koffie of pint, desnoods onder een paraplu.

’t Hoekse heeft de coronasluiting gebruikt om grondige verbouwingen te doen, onder meer een nieuwe trap naar de sanitaire unit op de verdieping en een gevoelige uitbreiding en verbetering van  de keuken .  Het Eetkaffee zal in fases opengaan, maar pas half juli zal alles 100 % in orde zijn. Het terrascafé breidt uit tot voor het monument der gesneuvelden. ‘”Misschien ook op het grasveldje, dat onder meer door Heist Zomert al werd gebruikt”, aldus de Flosh “Veel zal in het café niet wijzigen, vooral voor het personeel zal het een verbetering zijn. Als je moest weten hoe wij vroeger onze tapas moesten klaarmaken…!” Verbouwingen te volgen op www.hoekske2020.be

Ook voor Yves Janssens van ’t Pleintje was het een moeilijke periode: “In het beging hebben we flink gepoetst, maar je kan niet blijven kuisen. Onze familie baat sedert 1935  deze zaak uit, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt. Op de duur werd ik er radeloos en gefrustreerd van. Drie maanden is bijzonder lang, we zijn blij dat we er weer kunnen tegenaan gaan.  Onze zaak is gelukkig vrij groot zodat we ruim onze tafeltjes kunnen plaatsen”. Eén van de eerste klanten was Jos Godts en zijn vrouw Maria: “Eindelijk nog eens een goei pint van ’t vat, of zelf rechtstreeks van de citerne. Toch stukken beter dan een pils uit ’t fleske”.

Ook aan Den Hosp werd het terras uitgebreid. “De straat is nu afgesloten met betonblokken, wat een veiliger gevoel geeft”, aldus David Geerts. “Wij gingen op maandagmorgen  om 10 u open, maar om kwart na negen stonden de mensen al te wachten voor de deur. Het zal wel anders werken zijn, want telkens iemand zijn tafeltje verlaat, moet dat ontsmet worden. Daarvoor wordt er een extra personeelslid ingezet. Ik was misschien beter een commerce begonnen in ontsmettingsvloeistof. Sedert ik 14 jaar ben, heb ik op een of andere manier in de horeca gewerkt, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Waar alle horecauitbaters het mee eens zijn, is de hoop op een warme, zonnige zomer die een deel van het geleden verlies moet goed maken.

 

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Speciale promoties Check het hier