Nieuws uit de regio

20-05-2020 - Putte

In elke brievenbus een mondmasker

Op woensdag 20 mei zal het Putse gemeentepersoneel in elke brievenbus één of meerdere gratis mondmaskers droppen. Met man en macht werd er gewerkt om de meer dan 18.000 mondmaskers voor elke Puttenaar, inclusief de kinderen, op één dag bij de Putse bevolking aan huis te krijgen.

Op 21 april bestelde de gemeente voor elke Puttenaar een mondmasker. Dit was nog voor de beslissingen van de Nationale veiligheidsraad om het dragen van mondmaskers onder bepaalde voorwaarden verplicht te dragen.

Burgemeester Peter Gysbrechts: “Veiligheid voor onze burgers is steeds een belangrijk item, dus zeker ook in deze coronatijden. Vandaar de vroege beslissing om voor elke inwoner een mondmaskers te bestellen. Door de grote vraag die ook daarna nog volgde door anderen was het voor de leverancier een grote opdracht om alles te produceren. Het is natuurlijk minder leuk dat we zo lang hebben moeten wachten, te meer daar we er tijdig bij waren. Dit gaf ons wel de tijd om alles perfect voor te bereiden. Een week geleden stond de zaal volledig klaar en waren collega’s en vrijwilligers gemobiliseerd.”

Op de maximumcapaciteit kunnen 32 mensen tegelijkertijd de mondmaskers verdelen over de omslagen. Werkmannen zijn nu reeds met de eerste brieven op stap. Zij krijgen ook nog de hulp van een aantal Puttenaars die zich vrijwilliger hebben aangeboden. Bovendien hebben verschillende gemeentelijke collega’s gisteren spontaan aangeboden om nog een paar extra straten voor hun rekening te nemen om alles tijdig buiten te krijgen.

“Het doel is dat iedereen deze avond (laat) de mondmaskers in zijn brievenbus heeft ontvangen”, alsnog burgemeester Peter Gysbrechts.

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier