Nieuws uit de regio

16-05-2020 - Heist-op-den-Berg

Nog geen voddemèt

De maandagmarkt zal vanaf 18 mei voor de helft terug in de Bergstraat staan, maar van de Voddemèt is nog lang geen sprake. Omdat de Heistse zondagmarkt een toeristische trekpleister is die van heinde en verre bezoekers lokt, zal die mogelijk pas op een latere datum kunnen heropstarten. De maandagmarkt zal wel een serieuze gedaanteverwisseling ondergaan  die na 2 weken opnieuw zal geëvalueerd worden. Het gemeentebestuur vraagt alvast dat iedereen een mondmasker zou dragen: voor de marktkramers een verplichting, voor de marktbezoekers sterk aangeraden.

Het belangrijkste verschil zal de plaats van de maandagmarkt zijn: Vijftig kramen zullen opgesteld worden op het Cultuurplein en in de Bergstraat in het deel tussen de Berkenstraat en de Molenstraat (aan de rechterzijde). Omdat de maandag gewoonlijk een 100-tal marktkramen telt, wordt gewerkt  met een beurtrol. Zowel marktkramers als de bezoekers kunnen gebruikmaken van het sanitair in CC Zwaneberg. Om het marktgebeuren te monitoren, zal het Cultuurplein een aparte in- en uitgang hebben, met daartussen een te volgen eenrichtingsparcours. Er zal ook maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden op het plein in het kader van social distance. Team Economie van het gemeentebestuur en de lokale politie zullen aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

Het enkelrichtingsverkeer dat momenteel in de Bergstraat geldt, blijft behouden van Leopoldlei tot Berkenstraat. Parkeren kan in dat deel van de Bergstraat, op de parking Cultuurcentrum of op de parking Vlinderstraat. Het wegdeel tussen Berkenstraat en Molenstraat wordt volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Speciale promoties Check het hier