Nieuws uit de regio

15-05-2020 - Hallaar

Van schooljuffrouw naar wc-madam

15 mei was de vreemdste ‘eerste schooldag’ ooit. C-life ging een kijkje nemen in de basisschool te Hallaar waar directeur Michel Meuris eigenlijk nog vrij tevreden was. Alle personeelsleden, ook de kleuterjuffen,  werden opgetrommeld om toezicht te houden. Vrijdagvoormiddag waren de jongens van het 6de studiejaar  de eersten die na de lockdown ‘eindelijk’ terug naar school mochten, in de namiddag was het de beurt aan de meisjes.  Juf Julie van het 3de leerjaar maakt tijdelijk een carrièreswitch van lerares naar wc-madam.

“Wij hebben geluk dat we over grote klaslokalen beschikken en een ruime speelplaats”, begint directeur Michel Meuris het verhaal. ‘Om ouders en kinderen meer structuur te bieden, geven wij aan het 6de leerjaar meer dan de 2 verplichte dagen per week, maar zullen de kinderen ook op woensdag naar school komen.”  Hij denkt ook dat meer dan 95 % van de verwachtte leerlingen naar school zullen komen. Op de eerste schooldag waren de jongens van het 6de leerjaar alvast compleet (al had 1 jongeman zich op de eerste schooldag al verslapen).  De 11/12-jarigen waren alvast tevreden dat ze wee naar school konden en vonden ook de splitsing jongens – meisjes best oké. “Zo is er minder ‘drama’ in de klas” was hun mening. Meester Stijn vond dat zijn leerlingen blijkbaar toch een beetje onder de indruk waren, want het was nog nooit zo stil  geweest bij het begin van de les.

Tot nu toe waren er 7 à 8 kindjes in ‘de opvang. Die wordt vanaf maandag 18 mei georganiseerd in het gebouw van het OCMW, de buitenschoolse opvang naast de Hallaarse pastorij, op een goeie 100 meter van de school. In de school zelf is een duidelijk parcours afgetekend met op elk cruciaal punt toezicht: aan de schoolpoort, aan de fietsenstallingen, in de overdekte speelplaats. Kinderen worden in de eerste plaats naar de toiletten geleid waar juf Julie toeziet of de handen degelijk gewassen worden. Ook elke klas beschikt over een lavabo en er is een overvloed aan ontsmettingsgel aangekocht.  OP de speelplaats zal afwisselend gepauzeerd worden en dan nog elk groepje in zijn eigen ‘bubbel’. Alle leerkrachten dragen een faceshield, gefabriceerd door de St.Lambertusschool, een item waar ze de collega’s van boven op de berg bijzonder dankbaar voor zijn.

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Speciale promoties Check het hier