Nieuws uit de regio

13-05-2020 - Hallaar

Eenzaam eerbetoon aan oorlogsmonument

Eenzaam en alleen speelde Lieven Corneillie, muzikant van de K. Fanfare De berthoutzonen, de Last Post in de Verkenstraat te Hallaar Elk jaar op 12 mei is daar, op de hoek met de Eccelpoel; een hulde aan het monument ter nagedachtenis van de Britse Lancaster van het 103 Squad, die daar neergeschoten werd door de Duitsers.

Ter nagedachtenis van de verongelukte Brits-Canadese crew heeft het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg in samenwerking met de Koninklijke Groepering Reserveofficieren Mechelen en de Heemkundige Kring Die Swane op 8 november 2009 een herdenkingsmonument ingehuldigd in aanwezigheid van familieleden van de Brits-Canadese bemanningsleden. Het monument is eigenlijk een grote kei uit de Maasvallei.

Elk jaar, op de verjaardag van neerstorting van de bommenwerper, is er een uitgebreide hulde met de fanfare De Berthoutzonen, een afvaardiging van de Vrije Basisschool van Hallaar die peter is van het monument en verschillende vaderlandslievende vereniging zoals de oudstrijders, een delegatie van het gemeentebestuur en vele mensen uit de buurt. Omwille van de coronamaatregelen was er dit jaar geen herdenking, maar de fanfare wil de traditie toch in ere houden en dus stuurde voorzitter Marc De Raet een van zijn beste muzikanten om eenzaam de Last Post te spelen in de Verkenstraat.

 

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier