Nieuws uit de regio

18-10-2019 - Heist-op-den-Berg

Met blote benen naar school

Koud was het niet maar er stond toch een stevige wind toen vele Heistse jongeren vrijdagochtend met blote benen naar school gingen. De jeugdraad trakteerde iedereen die in uniform van de jeugdbeweging kwam met een ontbijt, aan het Torengebouw of aan de parochiezaal van Heist-station.

400 pistilets en sandwichen, vele liters koffie, fuitsap en chocomelk en nog een wafel als dessert stonden te wachten op enkele honderden jongeren. In Vlaanderen gaan meer dan 250.000 jongeren elke week naar de samenkomsten hun jeugdbeweging en dat aantal is nog steeds stijgende. In Heist-op-den-Berg is dat vooral Chiro en in mindere mate KLJ en scouts. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. En dat willen ze met een eigen feestdag vieren!

Jeugdbewegingen bieden een model aan waar je verschillende leeftijdsgroepen doorloopt en tot slot je kan inzetten als leid(st)er. Spel, groep, groei en ontplooiing staan centraal! Je doet er heel wat ervaring op, die je je hele leven blijft meedragen.  De eindverantwoordelijkheid van een groep ligt bij jongeren zelf.

De Heistse jeugdraad, die samen met het Team Jeugd en Sport van de gemeente, instond voor de organisatie, heeft zopas een enquête gehouden onder de jeugdverenigingen om te peilen naar hun noden en wensen. En Maxim Rymenants van de jeugdraad kondigde nog een andere traktatie aan: Zoals ieder jaar presenteert de Jeugdraad in de Boxz een avond vol met feest, ambiance en sfeer. Dit jaar komen niemand minder dan De Romeo’s langs op 22 november in CC Zwaneberg. Support wordt verzorgd door de Heistse trots Lexington Steel. Na het concert van De Romeo’s maakt DJ Bassarts er nog een fijn feestje van! Voor de 200 vrijkaarten hou je de Facebookpagina ‘jeugdraad heistopdenberg’ en ‘sport en jeugd Heist’ in het oog.

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier