Nieuws uit de regio

14-10-2019 - Heist-op-den-Berg

Pannenkoeken smullen tegen armoede

Ondanks dat hij tegenwoordig op zijn lijn let, was Steven Goegebeur er toch als de kippen bij om in CC Zwaneberg te komen smullen van de pannenkoeken van vzw Den Draai ter gelegenheid van de Dag tegen Armoede. “Niet in de eerste plaats voor centenwerving, maar vooral om de maatschappij te sensibiliseren voor mensen in armoede”, aldus Inge Hechtermans, verantwoordelijke van Den Draai.

Steven Goegebeur is al enkele jaren peter van de Den Draai: “Vanuit mijn vroegere job als leraar heb ik ondervonden hoe hard de wereld kan zijn, vooral als je niet de financiële middelen hebt om mee te kunnen. Wij staan daar te weinig bij stil. Als je het zelf goed hebt, vind ik het een plicht om mij in te zetten voor degenen die het niet zo goed hebben”, is zijn motivatie.

Den Draai is met het jaarlijks initiatief al moeten verhuizen van zaal Velodroom naar de Blauwe Zaal van Zwaneberg. Alles samen werden er meer dan 500 pannenkoeken ter plaatse gebakken door een 15-tal vrijwilligers, mensen in armoede of sympathisanten.

Om de evolutie van kansarmoede bij zeer jonge kinderen op te volgen wordt per jaar de kansarmoede-index berekend door Kind & Gezin. In Heist-op-den-Berg is die op 10 jaar tijd verdrievoudigd, van 3,9 % in 2010 tot 10,2 % in 2018. Het thema van de Dag tegen Armoede is dit jaar ‘Vrije tijd, geen luxeproduct’. “Ontspanning is het eerste waar mensen in armoede gaan op besparen. Hier gezellig samen eten en mensen ontmoeten is voor velen al een gezellige ontspanning en ontsnapping uit de dagelijkse sleur”, aldus Inge.

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Speciale promoties Check het hier