Nieuws uit de regio

08-09-2019 - Wiekevorst

Afscheid van een ‘fanfare- en toneelmoeder’

In Wiekevorst overleed op 6 september  Gaby Mols op 74-jarige leeftijd als erevoorzitter van de Fanfare St. Jansvrienden. In 2015 won zij samen met haar broer Don de cultuurprijs ‘Grote verdienste’ van de gemeente Heist-op-den-Berg als verpersoonlijking van dé vrijwilligers die er voor zorgen dat socio-culturele verenigingen blijven bestaan.  

Vanaf haar 14 jaar was Gaby Mols al actief in de operettekring van de St. Jansvrienden in Wiekevorst waar abrupt een einde aan kwam toen de fanfarezaal in 1976 afbrandde. Onder haar impuls werd er vanaf 1983 terug gestart met toneelopvoeringen die tot heden jaarlijks meer dan 1500 bezoekers mogen verwelkomen. Gaby nam vanaf 2000 het algemeen voorzitterschap van de Koninklijke Fanfare Sint Jansvrienden over van haar broer Don. Daar was haar grote verwezenlijking  de bouw van een modern fanfarelokaal in de Dalstraat naast sporthal De Wimpel, nadat in 2005 het huurcontract van de toenmalige zaal werd opgezegd. . Zij nam de toenmalige bestuursploeg en een heleboel sympathisanten op sleep om zaal Sint Jan te bouwen, een eigentijdse (feest)zaal met industriële keuken.

“Iedereen die Gaby kende, weet dat zij een zeer warm en toegewijd persoon was, die altijd klaar stond om te helpen waar mogelijk,” aldus huidig voorzitter Luc Van de Sande. "Zij was de lijm die alle bouwstenen aan elkaar hield, wat leidde tot de bloeiende vereniging die de Koninklijke Fanfare Sint Jansvrienden nu is. Tot 2 maanden geleden bleef Gaby in de achtergrond actief in onze vereniging. Wij blijven Gaby herinneren als de eeuwige optimiste die de gouden gave had om mensen samen te brengen. Wij zullen er alles aan doen om haar levenswerk ‘de fanfare’ in stand te houden en verder uit te bouwen”.

De uitvaartliturgie gaat door in de parochiekerk van St.-Jan-Bapist te Wiekevorst op zaterdag 14 september 2019 om 10 uur.

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier