Nieuws uit de regio

20-08-2019 - Heist-op-den-Berg

Hestival blijft gratis

Vele festvials hebben, door allerlei omstandigheden,  moeite om het hoofd boven water te houden, maar Hestival verkeert nog steeds in goeie gezondheid en de 15de editie ziet er weer veelbelovend uit. Zaterdag 24 augustus zal het Heistse Cultuurplein weer vollopen, als het goed weer is met meer dan 10.000 bezoekers

Hestival wordt om 15.30 u geopend voor de jongste muziekliefhebbers door de Ketnetband. Om 17.15 u  Bel-Air, de winnaars van Concours Hestival en uurtje later de Antwerpse Slongs (vroeger: die van ons). Vanaf 19.45 u wordt het wat zwaarder met Gestapo Knalmusiek, het Kempens trio dat met Jean-Marie Pfaf-Duits de wereld veroverd, en om 21.15 Channel Zero. Om 23 u komen The Van Jets langs voor hun afscheidstournee en Heist danst de nacht in met de dj’s van Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob.

“Ondanks dat artiesten steeds maar duurder worden, bedrijven minder geneigd zijn om sponsorsgelden uit te delen en de veiligheidsvoorschriften steeds zwaarder worden, blijft Hestival gratis”, aldus Katrien De Roover, voorzitster van de vzw Hestival.  Eén van de sterke punten waardoor Hestival kan overleven is omdat de werking volledig gedragen wordt door vrijwilligers. “We hebben een harde kern die het hele jaar met Hestival bezig is, maar elk jaar moeten we een nieuwe oproep doen voor vrijwilligers. Dat lukt steeds, hoewel de late shift nog steeds moeilijk is om in te vullen”.

Voor de 15de verjaardag werd een speciaal biertje gebrouwen: Hestival Blond, een bier van hoge gisting, hergist op de fles en 8,5 % alcoholvolume. Het is al een tijdje verkrijgbaar in enkele Heistse horecagelegenheden, maar is ook op het festival zelf verkrijgbaar.

. ‘Hestival Blond’ is, net als het festival zelf, straffe kost wat het is van hoge gisting, hergist op de fles en 8,5 % alcoholvolume.

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Speciale promoties Check het hier