Nieuws uit de regio

19-08-2019 - Westmeerbeek

Mijn ogen zijn jouw ogen

Op 70-jarige leeftijd heeft Jul Schellens zijn 2de boek uitgebracht: ‘Jouw ogen zijn mijn ogen’, een prentenboek voor kinderen dat eigenlijk een leuk dagboek is van een blindengeleidehond met verschillende interessante weetjes, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Jul, die publiceert onder zijn volledige naam Julius Schellens, pikte in zijn middelbare schooltijd in de Grieks-Latijdns te Westerlo al de liefde voor literatuur en poëzie op. Door een beginnende blindheid (retinitis pigmentosa) kon hij niet aan de studie Germaanse filologie beginnen  en begon dan voor de Belgische Boerenbond te werken. Pas na zijn 60ste verjaardag publiceerde hij 2 dichtbundels en in het voorjaar van  2019 zijn eerste roman ‘Mijn Moeder is mijn Mama niet’, naar een waargebeurd verhaal.

De Westerbekenaar is al zestien jaar geleidehondgebruiker en Ruth Wielockx is puppypleegmama, kinderauteur en illustratrice. Samen schreven zij vanuit hun ervaring het boek ‘’Mijn ogen zijn jouw ogen’. Met de leuke illustraties, de originele insteek en interessante achtergrondinformatie is dit boek ideaal om kinderen de wereld van de geleidehonden te leren kennen.

“Mijn geleidehond geeft me een enorme onafhankelijkheid en grote zelfstandigheid. Met het boek ‘ Mijn ogen zijn jouw ogen’ hoop ik kinderen reeds van kindsbeen af begrip en respect bij te brengen voor mensen met een handicap en hun hulpmiddel, in dit geval een blindengeleidehond,” aldus Julius. In het prentenboek volg je Rino, een pup die wordt opgeleid tot geleidehond. Hoe gaat het eraan toe in zijn pleeggezin? Wat leert hij allemaal in het opleidingscentrum? En wat mag jij zelf wel of niet doen als je een geleidehond tegenkomt op straat? Je komt het allemaal te weten! Bovendien lees je in het dagboek van Rino wat hij zelf van zijn taken en zijn leven met zijn baasje vindt.

Het boek is uitgegeven bij Clavis Books en is verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Speciale promoties Check het hier