Nieuws uit de regio

18-07-2018 - Heist-op-den-Berg

Verbalisant en gemeentelijk stedenbouwkundig inspecteur voor Heist

Op woensdag 18 juli 2018 legt Els Van Rillaer de eed af als verbalisant en gemeentelijk stedenbouwkundig inspecteur voor Heist-op-den-Berg. Twee nieuwe functies die opgelegd worden door het handhavingsdecreet van 1 maart 2018. Vele steden en gemeenten besteden deze functies uit aan bv. IOK. We zijn dan ook trots dat we dit in Heist-op-den-Berg binnenshuis kunnen houden. Els was de voorbije jaren al werkzaam als deskundige Ruimtelijke Ordening – Handhaving in de gemeente.

De job van verbalisant en stedenbouwkundig inspecteur is niet de meest populaire. Je bent bevoegd om bouwmisdrijven en bouwinbreuken op te sporen en vast te stellen. Je treedt zowel strafrechtelijk als administratief op tegen:

* bouwen of verbouwen zonder omgevingsvergunning

* wijzigen van het reliëf zonder omgevingsvergunning

* het niet conform uitvoeren van de voorwaarden van de omgevingsvergunning

De decreetgever heeft bepaald welke handelingen en omissies onder misdrijven of inbreuken vallen. Bouwmisdrijven worden vastgelegd in een 'proces-verbaal' en inbreuken in een 'verslag van vaststelling'.

De stedenbouwkundig inspecteur staat ook rechtstreeks in contact met de politie, het parket en de Afdeling Inspectie en Handhaving Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed. In samenwerking met deze instanties worden bouwmisdrijven of bouwinbreuken op de best mogelijk manier aangepakt. Voor elk dossier wordt een geschikt traject uitgewerkt.

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier