Nieuws uit de regio

04-07-2018 - Hallaar

Boerderij Averegten wordt plattelandshub

Boerderij in De Averegten evolueert naar een open project met een stevige publiekswerking. De boerderij wordt een plek waar bezoekers niet enkel mogen komen kijken, maar voluit mogen meedoen.

Na de inplanting van een nieuw onthaalcentrum en vernieuwing van de speeltuin in De Averegten, zet provincie Antwerpen de volgende maanden volop in op de herprofilering van de boerderij. RURANT wordt onder de arm genomen om de krijtlijnen van het project mee uit te tekenen. Er wordt gemikt op een samenwerking met diverse partners, waardoor de boerderij kan uitgroeien tot een plattelandshub met bovenlokale uitstraling.

De Averegten is al jaren gekend voor zijn uitgebreid educatief aanbod voor scholen en bezoekers. Om dit aanbod nog te versterken wordt de boerderij geherprofileerd. Bedoeling is om van een eerder klein, gesloten project naar een open project met een stevige publiekswerking te evolueren. Dit kadert in het ruimere beleid rond de recreatie- en groendomeinen, waarbij de beleving centraal staat en een ruim publiek er terecht kan voor recreatie, educatie, workshops en ontmoeting.

RURANT werkt momenteel aan een haalbaarheidsstudie, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de rollen van mogelijke partners. Verschillende kinderboerderijprojecten worden aan de mogelijkheden in De Averegten getoetst en partners en de omgeving in kaart gebracht. In het najaar volgt een concreet projectplan op basis van deze resultaten. Gedeputeerde Jan De Haes: “Streefdoel is de boerderij om te vormen van een plek waar bezoekers enkel een kijkje kunnen nemen, naar een plek waar ze mogen komen meedoen. We werken aan een open onthaal waarbij je vele hoekjes en kantjes van de boerderij kan ontdekken, terwijl je ook veel te weten komt over het boerderijleven, de dieren en tuinieren. Voor de partners denken we o.a. aan het onderwijs – richting Plant, Dier en Milieu, sociale organisaties voor jongvolwassenen en lokale landbouwers. Verder wordt ook bekendheid buiten Heist-op-den-Berg beoogd, we hopen op een bovenlokale plattelandshub met een bovenlokale uitstraling.”

 

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Speciale promoties Check het hier