Nieuws uit de regio

11-07-2019 - Wiekevorst

Feest op de boerderij

Het 2de weekend van juli is er steeds een groot dorpsfeest op het erf van De Witte Lelie aan de Itegemseweg, dit jaar met de Landelijke Gilde als organisator. Op het programma een jogging, wandel- en fietstochten, een behendigheidswedstrijd voor tractoren en vooral veel ambiance in de gezellige feesttent.

De feestelijkheden starten op vrijdag 12 juli met de  grote Hoevejogging in het kader van het joggingcriterium van Heist-op-den-Berg “Rondom Netedal”. 18.45 u. start De G-atleten gaan van start om 18.45 u; om 19 u de kinderjogging en om 19.30 u. de korte wedstrijd van 3,72 km. Het grote werk met de  7,30 en de 10,85 km begint om 20 u. Voor iedere deelnemer een naturaprijs en een extra prijs voor de eerste man en eerste vrouw van elke reeks.  

Op zaterdag is het de beurt aan degenen die een beetje minder snel te voet gaan in de wandeling van de Vlaamse Wandel Federatie. Inschrijven en vertrekken kan al vanaf 7 u in de morgen tot 15 u ’s namiddags.. Wiekevorst is de landelijkste gemeente uit de streek en dat zal je ook merken aan het wandelparcours. Vertrek en aankomst zijn in de feesttent gelegen langs de Itegemseweg 98 bij de familie Van Houdt waar je kan kiezen uit afstanden van  4-7-14-20-25 en 30 km.

OP zondag begint om 10 u de behendigheidswedstrijd voor tractoren. Tractoren met zeer handige chauffeurs meten hun beste stuurkunst om de meest moeilijke opdrachten uit te voeren. Niet de brute kracht is van tel, maar wel de precisie. Een ganse dag spektakel en discipline. In de namiddag kan je tussen 13en 15 u inschrijven voor de grote fietszoektocht die u langs de mooiste plekjes van de streek brengt.

Drie dagen lang kan je ook terecht in het hoeverestaurant van de Landelijke Gilde.   De hoevefeesten zijn bekend voor zijn lekkere fritten met stoofvlees, de zeer gegeerde verse mosselen, pannenkoeken, lekker hoeve ijs met verse aardbeien, enz.

Inlichtingen bij Kurt Vets op 0473 91 03 27 of via mail lgwiekevorst@gmail.com

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Speciale promoties Check het hier