Nieuws uit de regio

06-07-2019 - Heist-op-den-Berg

Van toeters en blazen

Met een 10-tal fanfares in één gemeente is Heist hét uithangbord van de koperblaasmuziek in Vlaanderen. Over de kwaliteit van de Heistse orkesten kan u zelf beoordelen op de Bergconcerten vanaf zondag 7 juli.

Het historisch kader van het Heistse Kerkplein, boven op de Heistse berg, is een mooie locatie voor de zondagse aperitiefconcerten. Onder de luifel in de schaduw van de Sint Lambertuskerk geven de Heistse muzikanten het beste van zichzelf. Tijdens de openingszondag treden er drie hafabra’s aan (Harmonie, Fanfare, Brassband) Om 11 u speelt de K.F. Sint Cecilia uit Booischot, om 12.15 u de oudste fanfare uit de regio, de K.F. De Eendracht uit Itegem en om 13.30 u K.F. Moed en Volharding uit Heist-centrum.

Zondag 14 juli is het de beurt aan De Goorse Bloesem uit Heist-Goor  11 u) en K.F. De Ware Eendracht uit Schriek. In de tweede helft van de vakantie hernemen de Bergconcerten op 4 augustus met de K Harmonie Rust Roest Verbroedering (11 u) en het specialleke in de reeks, de murgafanfare Agrum (12.15 u). Deze laatste is opgericht naar het voorbeeld van de Argentijnse straatfanfares met opzwepende ritmes en dansers en danseressen. Op zondag 11 augustus komt K.F. De Sint-Jansvrienden uit Wiekevorst (11 u) en de Löfer Echos, een koperorkest dat vooral Oostenrijkse gemütlichkeit brengt. De Bergconcerten worden op 18 augustus afgesloten door de Festival Brass band. Honger of dorst hoeft u niet te lijden tijdens deze concerten, want Kaffee Den Afgrond zorgt elke zondag voor een hapje en een tapje.

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier