Nieuws uit de regio

20-05-2019 - Hallaar

Het Atheneum gaat ‘biologisch’

‘Feest op het Erf’ in De Averegten kreeg een extra feestelijk tintje met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen het domein en GO! Atheneum Heist. De leerlingen uit nieuwe studierichtingen Land- en tuinbouw zullen vanaf augustus dieren aan de bioboerderij verzorgen. De school exploiteert bovendien de gronden voor educatieve doeleinden.

“Het is duidelijk dat de momenteel leegstaande bioboerderij in De Averegten en de omliggende velden heel wat mogelijkheden bieden, zeker voor educatieve doeleinden”, stelt gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor Groen- en Recreatiedomeinen. Het Atheneum zorgt op termijn voor 20 schapen, 4 koeien, 5 varkens, 100 kippen, 15 kalkoenen, 2 ezels en 2 konijnen. De school blijft eigenaar van de geplaatste dieren en staat in voor hun dagelijkse verzorging, ook tijdens weekends en vakantieperiodes. Er wordt over gewaakt dat de hoeveelheid dieren aangepast is aan de beschikbare oppervlakte, maar met een oppervlakte van 17 ha zal er wel plaats genoeg zijn.

Een deel van de gronden van De Averegten kan door de leerlingen geëxploiteerd worden volgens de principes van biologische landbouw, zonder bemesting of gebruik van herbiciden en pesticiden. In het maaibeheer is er aandacht voor de insectenpop en afzetten van zaden van bepaalde laatbloeiende planten, bv. blauwe knoop. Hiervoor wordt elk jaar een strook van 10 procent van de totale oppervlakte niet gemaaid tijdens de eerste maaibeurt.

De afdeling Dier- en Landbouwtechnische Wetenschappen kent een bijzonder succes in het Atheneum. De plaatsen voor het schooljaar 2019-2020 zijn nu reeds volzet.

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Speciale promoties Check het hier