Nieuws uit de regio

04-05-2019 - Hulshout

Geen ‘Zone 30’ op de vernieuwde Grote Baan

Na meer dan een jaar verkeerswerken is de Grote Baan in Hulshout terug open. Een mooie zachtlopende asfalt maar zonder ‘zone 30’ aan kleuterschool ‘De Toverdoos’. “Onbegrijpelijk”, volgens Laura Kunnen, mama van een kleuter en N-VA gemeenteraadslid.

“We kunnen het nooit uitsluiten, maar een ongeval met een kleuter aan de schoolpoort wil niemand meemaken, noch op zijn geweten hebben,” aldus de jonge mama. “Daarom willen wij dat onze kinderen een maximale bescherming krijgen op weg van en naar de school”. Ze vraagt om een duidelijke Zone 30 te voorzien en het zebrapad door te trekken tot over het fietspad. “Electrische fietsen kunnen door het groene licht tegen 40 km per uur voorbij de school rijden”.

De meerderheid in de gemeenteraad stemde echter tegen het voorstel . Schepen van mobiliteit Joost Verhaegen argumenteerde dat de ingang langs de Grote Baan niet de hoofdingang is. “In 2012 is de vraag reeds onderzocht. De verkeerscommissie én de school zelf waren van oordeel dat het niet nodig was”.  Verhaegen zal de vraag nog wel voorleggen aan de adviserende commissie.

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Speciale promoties Check het hier