Nieuws uit de regio

13-03-2019 - Heist-op-den-Berg

Frans neemt een duik

Al 20 jaar lang maakt het fietspad op de Herentalsesteenweg aan twee kanten van de brug over de Grote Nete een duik om voertuigen gemakkelijker de Netedijk te laten oprijden. Voor fietsers, die de op- en afrit niet verwachten, is dat bijzonder gevaarlijk.  Bij monde van Frans Poortmans is er eindelijk iemand die dit heeft aangeklaagd bij het gemeentebestuur.

“Ik zat op het terras van café Lodijk een pintje te drinken, als ik gekletter hoorde op straat”, begint Frans zijn verhaal. “Een pizzabezorger, die waarschijnlijk de bult in het fietspad niet kende, was tegen de bruglening gevlogen en lag op de straat. Later hoorde ik dat ook verschillende wielertoeristen, die hier met een flinke vaart langskomen, al kennis gemaakt hebben met het wegdek van de brug.  Ik weet dat men bezig is om subisdies aan te vragen voor riolering, zodat het hele fietspad kan gerenoveerd worden, maar daar kan toch niet op gewacht worden om deze gevaarlijke situatie te herstellen.”  Schepen Katleen Vanthygem liet de technische dienst de zaak onderzoeken en erkent dat er dringend maatregelen moeten genomen worden. Het fietspad zal ter plaatse worden aangepast, ook aan de volgende woning, waar bult enigszins minder gevaarlijk is.

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier