Nieuws uit de regio

21-01-2019 - Heist-op-den-Berg

Laatste groene long op ’t Werft wordt ‘buurtplek’.

Met een spadesteek in de bevroren ondergrond en de maidenspeech van nieuwe schepen  van ruimtelijke ordening en milieu Sarah Wouters werden de eerste werken van buurtplek ’t Werft officieel gestart.

Het terrein tussen de Werftsesteenweg en de Biekorfstraaat ligt in woonuitbreidingsgebied en mogelijk zou het helemaal volgebouwd worden met nieuwe woningen Enkele jaren geleden was er redelijk wat commotie omdat de gemeente  het perceel 2,5 ha had verworven voor veel geld. In de eerste plaats kreeg de plaatselijke Chiro toen een deel van het terrein toegewezen om een nieuw lokaal te bouwen, omdat ze plaats moesten ruimen voor het H.Hartcollege. Nu is er een plan voor de volledige invulling, een project dat vooral tot stand is gekomen na een actieve dialoog met verschillende actoren: de jeugdbeweging, de buurtbewoners en de mensen van het Heilig Hartcollege. Onder meer tijdens een vergadering in het populaire café De Kosmonaut mocht iedereen zijn inbreng doen over de toekomst van het terrein. Het geheel wordt mee mogelijk gemaakt door de steun van Regionaal Landschap Rivierenland en de provincie Antwerpen. ”Ik heb hier zelf het grootste deel van mijn jeugd gesleten toen er nog geen huizen stonden op ’t Werft”, vertelt Jan De Haes, die de provincie vertegenwoordigde. De eerste werken worden uitgevoerd door de nieuwe afdeling van het Heistse atheneum dat sedert september een landbouwafdeling heeft. De leerlingen zorgen voor de aanplant van een houtkant met meer dan 4000 streekeigen struiken en bomen van lijsterbes tot zomereik. Deze zomer komen er wandelpaden en worden recreatie- en spelelementen geplaatst, een beetje vergelijkbaar met Hobbeldonk in de Averegten. Er komt een sportterrein en een Finse piste, bruikbaar voor de sportafdeling van het college.  In het najaar gebeuren dan de laatste aanplantingen. Schepen van particpatie Kathleen Van Tyghem benadrukte dat ook in de toekomst  inspraak belangrijk blijft,  bijvoorbeeld bij de keuze voor de boomgaard. De Chiro zal zelf op zondagnamiddag de wilgenhutten planten en de kindjes van de lagere school mogen hun botjes aantrekken voor de volgende plantactie.

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier