Nieuws uit de regio

08-01-2019 - Heist-op-den-Berg

Eindelijk een burgemeester voor Heist

Als op één na laatste gemeente in de provincie Antwerpen heeft Heist-op-den-Berg nu ook een burgemeester. Bij gouverneur Cathy Berx legde Luc Vleugels (CD&V) voor de 3de (en laatste) keer de eed af als burgervader van de 4de grootste gemeente van de provincie.

Vleugels (59) is geboren in Geel, is gehuwd met Anita en heeft 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Naast politiek is hij ook deeltijds actief als klinisch psycholoog in de MS kliniek in Melsbroek. Het is die kennis als doctor in de psychologie die hem, volgens de gouverneur, wel eens zou kunnen geholpen hebben met de moeilijke samenstelling van de coalitie en de nog moeilijkere verdeling van de verschillende postjes. Naar verluidt werden er tijdens de onderhandelingen tot de laatste dag voor de installatievergadering van de gemeenteraad niet minder dan 50 verschillende functies toegewezen, dikwijls slechts voor een deel van de legislatuur. Algemeen directeur van de gemeente, Hans Welters, grapte al dat hij een schematisch overzicht zal maken om te weten wie wanneer voor welke bevoegdheid verantwoordelijk is.

Vleugels blijft slechts 3 jaar aan het roer staan en geeft dan de fakkel door aan Jan Moons (N-VA). Het was steeds de bedoeling om slechts de helft van de legislatuur uit te doen en daarna plaats te maken voor een opvolger. Als grootste uitdaging noemt hij vooral het mobiliteitsprobleem, in het bijzonder de fietspaden. Het bestuursakkoord is uitgeschreven in een ‘1000 punten programma’. “Door de nieuwe boekhoudkundige regels is het meerjarenplan veel belangrijker geworden dan de jaarlijkse begroting,” aldus de Wiekevorstenaar “men moet eigenlijk 5 jaar vooruit denken. Een bestuur met meerdere partijen maakt ook dat er meer op het besloten schepencollege zal gediscussieerd worden dan in de openbare gemeenteraad”.

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier