Nieuws uit de regio

06-01-2019 - Heist-op-den-Berg

Nieuwjaarsvuurwerk vol ‘vuur’

Veel volk op zondag op het Cultuurplein voor het ‘diervriendelijk’ vuurwerk, aangeboden door het gemeentebestuur. In tegenstelling tot andere jaren waren er geen knallen, maar daarentegen echte vuurballen die vele meters in de lucht werden geschoten. Waar echter nog meer vuurwerk kan verwacht worden is de Heistse gemeenteraad op dinsdag, want in de wandelgangen kon vernomen worden dat de onderhandelingen omtrent de coalitie met 5 partijen nog steeds niet afgerond zijn. Normaal zou op de eerste nieuwe gemeenteraad van het jaar het  schepencollege moeten geïnstalleerd worden.  Het bestuursakkoord zou wel rond zijn, maar over de verdeling van de verschillende posten werd zondagochtend nog flink onderhandeld zonder tot een sluitend resultaat gekomen te zijn. Verwijten worden over en weer gestuurd: “Als er geen besparingen mogelijk zijn, wie wil dan de schepen van financiën worden die ongetwijfeld een belastingverhoging zal moeten invoeren?”, “Iemand die in een vorige coalitie zijn werk onvoldoende behartigde, kan die dezelfde job opnieuw opnemen?”, “De tijd van absolute heerschappij is voorbij, dat moeten ze eindelijk eens beseffen”, ….

In zijn nieuwjaarsbrief voor de Heistenaren gaf de oude en nieuwe burgemeester Luc Vleugels toe dat de coalitievorming moeizaam is verlopen. “Tijd is een belangrijke factor. Laat ons meer mild zijn voor mekaar”, was zijn raad terwijl hij ook ‘de schandpaal van Facebook’ aankloeg. “We staan als gemeente voor een enorme uitdaging o.m. op vlakken van mobiliteit, armoede, centruminrichting, politie,…”.  Hij bekende dat het 5 partijenbestuur “een ‘bonte coalitie is’, anders dan gewoonlijk, maar daarom niet beter of niet slechter”.  Andere insiders waren er alvast stellig van overtuigd dat het project CD&V /Pro Heist /Open VLD /N-VA / Groen onmogelijk de volledige legislatuur zal kunnen uitdoen.  De gemeenteraad van dinsdag 8 januari belooft alvast veel vuurwerk met misschien enkele flinke knallen op te leveren.

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier