Nieuws uit de regio

05-01-2019 - Schriek

Die van Schriek feesten het meest

Een afvaardiging van alle Schriekse verenigingen trok met een eigen Driekoningenlied door de Schriekse straten om elk huisgezin een mooie jaarkalender te bezorgen. Daarin zijn de bijzonder vele Schriekse activiteiten vermeld met een nieuw hoogtepunt op 8, 9 en 10 juni : de Uylefeesten, een organisatie van de alle Schriekse vereningen.

In de jaren 70-980 en 90 waren de Uylenfeesten een hoogtepunt in het zeer bruisende Schriek. De 3 dagen van feesten en plezier maken tijdens het verlengd weekend van Pinksteren, werden destijds opgestart voor de financiering van de nieuwe parochiezaal. In de jaren ’90 zijn de Uylefeesten stil gevallen omdat de zaal helemaal klaar en afbetaald was.  Ter gelegenheid van 700 jaar Schriek in 2009 werden de feesten nog even een nieuw leven ingeroepen met o.a. ‘Schriek Zingt, de ‘Uyleprinsessen’, de ‘Uyleloop’ en de productie van het Schriekse ‘Hopla’-bier. De opbrengst werd toe gebruikt voor de restauratie van de Schriekse kerk.

Door dat vele feesten en omdat de parochiezaal ondertussen bijna 50 jaar oud is, zijn er toch wat kosten aangekomen. Het dak en de sanitaire ruimtes zijn ondertussen aan vernieuwing toe. Het Uylecomité is ondertussen ook vernieuwd en verjongd en belooft met het Pinksterweekeinde een knallende nieuwe editie van de Uylefeesten. De opbrengst zal integraal naar de renovatie van het parochiecentrum op het kerkplein gaan.

Schriekenaren die geen kalender ontvingen (of niet meer op Schrieks grondgebied wonen) kunnen nog een kalender met de Schriekse feestelijkheden aanvragen bij Ilse Heremans via iheremans@hotmail.com

Het Schriekse Driekoningenlied op de originele melodie maar met aangepaste tekst:
Drie Koningen, Drie Koningen
Geef ons een nieuwe zaal
Den ouwe is versleten, iedereen mag het weten.
Nen nieuwe kost veel geld, daarom hebben we gebeld

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Lingerie Ria

  Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier