Nieuws uit de regio

21-12-2018 - Heist-op-den-Berg

Alleen van middernacht tot half één

Wie het in de eindejaarsperiode eens flink wil laten knallen, moet goed opletten: In Heist-op-den-Berg mag vuurwerk alleen op oudejaarsavond van middernacht tot half één .

“Omwille van het dierenwelzijn is het belangrijk dat dit tot een halfuur beperkt blijft en dat zoveel mogelijk initiatieven gebundeld worden”, is de boodschap van het gemeentebestuur. “Of nog beter: kom gezellig samen naar de nieuwjaarsdrink met stil vuurwerk en muziek op zondag 6 januari op het Cultuurplein.” De eerste zondag van 2019 worden alle Heistenaars getrakteerd vanaf 17 u op het Cultuurplein met live muziek van Copycat. Het gebruikelijke vuurwerk op 19 u zal voor het eerst meer diervriendelijk zijn met heel wat minder lawaai, maar daarom niet minder feeëriek.

Wat helemaal niet mag, is het oplaten van ‘wensballonnen’. De wensballon of ‘Thaise lampion’ is de laatste jaren een hype geworden tijdens de eindejaarsfeesten. Het oplaten van zo’n ballon is echter niet zonder gevaar. Het gemeentebestuur van Heist heeft daarom beslist om het oplaten van wensballonnen niet toe te laten op zijn grondgebied. Deze maatregel is het hele jaar van toepassing, zonder uitzonderingen.

Heistenaars mogen van oud op nieuw een half uurtje vuurwerk afsteken, in Berlaar mag het een volledig uur duren, maar in Putte mag het slechts een kwartiertje tot 0.15 u op 1 januari.  In andere omliggende gemeenten is het zelfs helemaal verboden, zoals in Tremelo of Begijnendijk. In Hulshout of Keerbergen moet je op voorhand een vergunning aanvragen op het gemeentehuis, maar die wordt zeer zelden uitgereikt.

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier