Nieuws uit de regio

14-11-2018 - Beerzel

Van klompen naar schoenen

Beerzelnaar Frans Busschots  heeft zijn nieuwste boek uitgebracht:  ‘Schoenen’ bij uitgeverij Boekscout.

Frans is niet alleen in de lokale kerkfabriek een bezige bij, ook wat betreft het schrijven van boeken en liederen is hij dat meer dan wie ook. Zijn romans zijn als uit het leven gegrepen. Hij kan putten uit een rijke levenservaring. Ook de vele reizen die hij maakte, stofferen zijn levensvisie. Hij schreef een tiental boeken, ongeveer 150 liedjes en 78 toneelstukken, waarvan er een paar in het Frans zijn vertaald. Jaren publiceerde hij in tijdschriften van toneelverbonden en jureerde voor toneelwedstrijden.

In zijn nieuwste roman ‘Schoenen’ neemt hij de lezer mee doorheen de evolutie van klompen naar schoenen, maar dan gebaseerd op de echte veranderende levenssituatie in de voorbije eeuw: “De families Janssens en Peeters waren in de schoennijverheid actief. Janssens met groot succes, Peeters met maar net het hoofd boven water houdend. Maar dat veranderde. Peeters engageerde een commerciële medewerker die geen middelen of mogelijkheden schuwde. Dat had tot gevolg dat Janssens in de problemen kwam en op een faillissement afstevende. Dit sterke verhaal speelde zich af in de jaren dertig van vorige eeuw tot enkele jaren geleden. Tal van toestanden en intriges kleuren dit verhaal,” geeft Frans mee.

Het boek is te koop bij de auteur of via www.boekscout.nl voor 19,99 euro.

Info: 0477 89 03 40 of frans.busschots@gmail.com, www.fransbusschots.wdj.be

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier