Agenda activiteiten

Woensdag 25 september 2019

Lezing: 'Frankenstein'

Braeckman, Van Bendeghem en Vitalski brachten reeds een uitgebreide reeks lezingen over Sherlock Holmes. Deze succesrijke evenementen zijn zo'n aangenaam gebeuren, dat het olijke trio, dat zichzelf wel eens The Fox Brothers noemt, zich meteen op een andere grote Engelse mythe heeft gestort: het Monster van Frankenstein.

Dit is één van de meest merkwaardige boeken ooit geschreven. Bovendien was de schrijfster Mary Shelley een Londens meisje van amper 19 jaar. De stormachtige biografie van deze schoonzus van de befaamde Lord Byron wordt uitgebreid belicht, maar ook krijgen we zicht op het historische kader waarbinnen dit eerste sf-verhaal het daglicht zag; romantiek, elektrische experimenten, avontuurlijke Poolreizen en andere onzalige stuff. We bekijken ook wat Boris Karlov en de zijnen hebben betekend voor Frankenstein in Hollywood. 

Don Vitalski is een Belgisch schrijver, dichter, stand-upcomedian en performer. Voor Klara maakte hij diverse literaire reeksen, onder meer over Simenon, Lewis Carroll en Shakespeare.

Jean Paul Van Bendegem is een Vlaamse wiskundige, filosoof en hoogleraar emeritus logica en wetenschapsfilosofie van de VUB. In zijn vrije tijd verzorgt hij columns in het weekblad Knack en is hij regelmatig te zien en horen op de nationale omroep.

Johan Braeckman is een Vlaamse filosoof. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de U Gent was van 2003-2008 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van ‘Wonder en is geen Wonder’, het tijdschrift van SKEPP. Hij is eveneens regelmatig te horen en zien op mediazenders in België en Nederland.

Tickets: € 8 (Vriendenprijs € 6 - VTK € 1,60)

Locatie

Cultuurcentrum Zwaneberg - Cultuurplein 1 - 2220 Heist-op-den-Berg

Organisatie

Cultuurcentrum Zwaneberg
T. 015 25 07 70
info@zwaneberg.be
www.zwaneberg.be

Meer over deze organisator

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Speciale promoties Check het hier